28 November 2006

Το μάτι της Έρσας


Θα ξεκινήσω απλά: έχω μια φίλη που τη λένε Έρσα. Η Έρσα λοιπόν σπουδάζει φαρμακευτική στην Αγγλία και σε δύο περίπου χρόνια- καλώς εχόντων των πραγμάτων- παίρνει πτυχίο*. Αντιθέτως εγώ σε δύο περίπου χρόνια θα στήνομαι στην ουρά για να αιτηθώ μια αναλυτική βαθμολογία η οποία θα πιστοποιεί πόσες μαλακίες έκανα τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Τέλος πάντων.
Η Ερσα που λέτε σήμερα μου έστειλε τον μεγάλο της καημό: έφραξε, λέει, ο δακρυκός της πόρος...! Αυτό προκαλείται, λέει, από μικρόβια, ιούς, μύκητες και τα σχετικά αλλά και από χρήση ρινικών εκνεφωμάτων... Τι είναι αυτό; Το μάτι μας έχει κάτι σακουλάκια που μαζεύουν τα φυσιολογικά μας δάκρυα. Ο σωλήνας λοιπόν που διοχετεύει τα δάκρυα εκει έχει φράξει, έτσι το ένα μάτι της, το εν λόγω, έχει γεμίσει δάκρυα. Η λύση;--->Νοσοκομείο, να της ξεβουλώσουν το σωλήνα με μια βελόνα.
Βέβαια, κατα τους ισχυρισμούς της δεν είναι πια και τίποτα τραγικό, απλά ενοχλεί. Το είχε ξαναπάθει όταν ήταν μικρή.

Περαστικά Έρσα...

*αν δεν παραμείνει "κλαίουσα ιτιά"...


η φωτογραφία είναι μια ευγενική προσφορά της Έρσας και απεικονίζει το πρησμένο κι άρρωστο μάτι της

5 comments:

Anonymous said...

Omologo oti den eixa akousei kati paromoio xana, Perastika Ersa

Ersa Tsoutsoura said...

Thanks gia tis euxes:) Egw k to mati mou sas euxaristoume pou eiste mazi mas ston agwna enantia tou adenoiou pou frazei ton dakriko mas poro. Dustuxws mexri na perasei o ios (vlepe 3 vdomades apo twra...) emeis tha klaime k tha poname k tha eimaste k fragmenoi. Omws tote tha kanoume diavash dakrikou porou k tha dikaiwthoume!
Hasta la victoria siempre kata ton filo Che.
Xrhsto euxaristw gia thn anafora sto mati mou. Proteinw na kanoume k alla iatrika themata, gia na mathainei o kosmos.

Χρήστος said...

Έρσα είμαστε μαζί σου στον αγώνα για την ανάρρωση του ματιού. Είθε ο αγώνας σου να εμπνεύσει και άλλους ασθενείς με τα δικά σου προβλήματα για την αντιμετώπισή τους.

Είμαστε δίπλα σου.

Anonymous said...

ta perastika mou mikri kai aniperaspisti ersa

Ersa Tsoutsoura said...

na kanw mia diorthwsh parakalw...o swlhnas pou aporrofa ta dakrua exei fraksei...autos pou ta odhgei muth gia na fugoun:P
merci